Zwangerschapsbegeleiding

De vroedvrouw is de ideale persoon om jouw zwangerschap te begeleiden.

Onderzoek wees zelfs aan dat opvolging door een vroedvrouw leidt tot een positievere zwangerschapservaring en minder medische complicaties.

Persoonlijke vroedvrouwenzorg gedurende je gehele zwangerschap

Je kan op de praktijk terecht vanaf dat je je positieve zwangerschapstest in de hand hebt. Naast de medische controles (bloeddruk meten, luisteren naar de harttonen van de baby, urineonderzoek, bloedafname,…) neem ik ruim de tijd om te luisteren naar je verhaal en beantwoord ik graag al je vragen. Ik doe mijn best om je zo optimaal en holistisch mogelijk te begeleiding tijdens de intensieve periode die een zwangerschap toch wel is.

Indien ik je volledige zwangerschap opvolg, spreken we aanvankelijk één keer per maand af. De opvolging wordt frequenter naargelang de zwangerschap vordert.

Wat neem je best mee naar de consultatie:

  • Moederboekje
  • Bloedgroepkaart
  • Agenda
  • Klever van de mutualiteit
  • Kopie van je recente labo-uitslagen (mag uiteraard ook digitaal doorgestuurd worden)
  • Echoverslagen (mag uiteraard ook digitaal doorgestuurd worden)

Voor de drie aanbevolen echo’s werk is samen met jouw gynaecoloog. Bij complicaties of bijzondere situaties verwijs ik uiteraard vaker door naar de tweede lijn.

Wil je echter liever zelf meer opvolging door je gynaecoloog of huisarts, kan dat natuurlijk ook. We gaan steeds samen op zoek naar de begeleiding die het best bij jouw noden of wensen aansluit.

Wens je graag dat ik je zwangerschap opvolg, neem dan zo snel mogelijk contact met je op, want ik houd de praktijk graag kleinschalig, zodat ik voor iedereen genoeg tijd kan uittrekken…