Postnatale Zorgen

Opvolging vanaf het prille begin tot de eerste verjaardag.

Het is ’t één en ’t ander, zo’n nieuw leventje in je gezin. Veel verandering, veel onzekerheid, veel vragen… Wees gerust, ook tijdens de postnatale periode sta ik klaar om jullie te begeleiden.

De eerste vijf dagen kom ik dagelijks langs. Het maakt geen verschil of je nu thuis of in het ziekenhuis bent bevallen. Naast een luisterend oor en bemoedigende woorden, bied ik ook een volledige medische ondersteuning. Ik controleer jouw bloedverlies, het samentrekken van je baarmoeder, het gewicht, het naveltje en de huidskleur van je baby’tje,… Ook de metabole screening (‘hielprik’) kan gerust thuis uitgevoerd worden. Tenslotte, kan ik je ook begeleiden bij het verzorgen en wassen van je kindje.

Ook voor begeleiding van borstvoeding ben je bij mij aan het juiste adres. Ik volgde de opleiding Lactatiekunde aan de Artevelde HS en heb me nu ingeschreven voor een e-learning traject ter voorbereiding van het IBCLC examen.

Aantal consultaties & tarieven

Gedurende het eerste levensjaar van je baby is er een gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit voorzien. Het ereloonsupplement kan meestal gedeeltelijk of volledig gerecupereerd worden via de hospitalisatieverzekering.

Heb je meer consultaties nodig dan waarvoor er tegemoetkoming voorzien is, kan ik – mits voorschrift van een arts – jullie ook langer begeleiden. Ik laat je tijdig weten wanneer ik denk dat je nog meer zorg kan gebruiken.

Ook wanneer je enkel postnatale zorg wenst, heb ik graag dat je zo vroeg mogelijk in de zwangerschap langskomt voor een kennismakingsgesprek.